Αγαπημένε μου ΕΤ,

Κλείνουμε σε λίγο δυο βδομάδες ευτυχίας! Η νέα μας Αριστερή κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να βάζει τα δυο παπούτσια σε ένα πόδι στους διεθνείς τοκογλύφους. Για αρχή ο πρωθυπουργός μας τοποθέτησε στο Υπουργείο Οικονομικών τον πιο τρέντι Υπουργό απ’ όλους. Κάποιοι λένε από τη ζήλια τους πως είναι αυτάρεσκος και νάρκισσος, άλλοι πως μέσα από τα λουλουδάτα του πουκάμισα χαϊδεύει το στήθος του καθώς κάνει δηλώσεις. Εμείς ξέρουμε πως θα τους τρίξει τα δόντια. Θα τους θαμπώσει με τις επιστημονικές και φιλοσοφικές προτάσεις του. Ήδη έχουν χάσει τη μπάλα: δεν ξέρουν καν τι ποσοστό του Μνημονίου αποδέχεται: 70%; 67%; Ή μήπως 0%; Τους έχει στείλει αδιάβαστους. Από την αμηχανία τους χασκογελάνε μόλις τον βλέπουν. Στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Πρωθυπουργός μας τοποθέτησε έναν συμπαθέστατο κύριο και αληθινό πατριώτη. Σοσιαλιστή από παλιά, από τα χρόνια του υπαρκτού σοσιαλισμού, κάποιοι λένε «κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού», φίλο φίλων του παλιού καγκεμπίτη Πούτιν. Τρέμουν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί! Κανουμε άνοιγμα ήδη προς την αδελφή Ρωσία και τα έχουν βάψει μαύρα. Από το κακό τους συκοφαντούν πως η Ρωσία είναι υπό χρεοκοπία, ο Πούτιν πέφτει οπου νά ‘ναι και η χώρα απομονώνεται στη διεθνή σκηνή λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Ξύδι, ανθέλληνες! Το μυαλό σας όλο στα λεφτά! Για την Ορθοδοξία μας τίποτα; Για την αξιοπρέπειά μας; Και στο τέλος τέλος, τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις ρούβλια –Κύπρος! Ο δε Υπουργός μας της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, παλιός σύντροφος κι αυτός, στάζι μέλι καθώς μιλά για κρατικοποιήσεις, λοκομοτίβες, ριζοσπαστικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, γλυκό και πλούσιο σαν μπουγάτσα.

Στο επίπεδο του πολιτικού λόγου της νέας μας κυβέρνησης την πρωτοκαθεδρία παίρνει η αποθέωση του «Λαού» μας όπως αριστοτεχνικά ονομάζονται τελευταίως οι πελάτες της νέας μας κυβέρνησης. Στο λαϊκισμό αυτόν έρχεται να προστεθεί η σοβινιστική –τάχατες- ρητορική εναντίον της Γερμανίας που εκφράζεται ευθέως ή υπογείως διαμέσου μιας σειράς συμβολισμών: της κατάθεσης στεφάνου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, της ανακίνησης του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων, των θολών αναφορών στον «ναζισμό» κ.λπ. Ναζί θεωρούνται στην περίπτωσή μας οι Γερμανοί εταίροι μας προεξαρχούσης της Μέρκελ και του Σόιμπλε, οι οποίοι επιμένουν να μας δανείζουν με προνομιακούς όρους με σκοπό να καθυποτάξουν τις αδούλωτες ελληνικες ψυχές μας και να μας κάνουν «αποικία χρέους» όπως περισπούδαστα κατέληξε ο νέος μας Υπ. Εξ. σε ένα διάλειμμα της συνεύρεσής του με τον Αλ. Ντούγκιν, γενειοφόρο θεωρητικό του φασίζοντος πουτινικού ιμπεριαλισμού -τάχατες. Σύμφωνα με το νέο μας πρωθυπουργό οι εθνικοί μας εχθροί πρέπει πάραυτα να γονατίσουν και να μας προσφέρουν χωρίς όρους όσα ζητάμε και κάτι παραπάνω, μιας κι αυτό αποφάσισε ο «Ελληνικός Λαός» και αφού το αποφάσισε Αυτός ο Περιούσιος Λαός, οι νόμοι της Δημοκρατίας επιτάσσουν να πραγματοποιηθεί. Αυτό το τρυφερό κανάκεμα των πλαδαρών, αναλφάβητων, κακομαθημένων παιδιών όπως εμείς μπορούμε, αν είμαστε αρκετά ανθέλληνες να το ονομάσουμε «λαϊκισμό». Αν τώρα σύμφωνα με τη μόδα του προσθέσουμε μια πρέζα ανωτερότητας της Ελληνικής Ψυχής, περιούσιο Λαό ή Εθνική Αξιοπρέπεια αρωματισμένή βαριά με ολίγο αντιγερμανισμό –ο οποίος αντικατέστησε, λένε, τον παλαιό αντιαμερικανισμό ως έκφραση του βαθέως ελληνικού εθνικισμού-, έχουμε αυτό που κάποιοι αντεθνικώς μονίμως δρώντες ονόμάζουν «εθνολαϊκισμό». Για όλα πάντως φταίνε οι ξένοι, εμείς είμαστε αθώοι και έχουμε πέσει θύμα συνωμοσίας διεθνών σιωνιστικών κύκλων και ψεκασμών.

Από κει κι ύστερα στη μικρή μας χώρα διοργανώνονται πλέον «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις του Λαού, δείγμα της Αξιοπρέπειας στην οποία κολυμπάει στα διαλείμματα της καριέρας διεθνούς επαίτη στην οποία διακρίνεται. Οι ομάδες αυτές υπερήφανων φίλων του Λαού, του Έθνους και του Κόμματός του, παλαιοί σαλιαρελικοί επιστήμονες, πελάτες, δημόσιοι υπάλληλοι κ.ά., καθεστωτικοί ή συριζοφρουροί όπως τους λένε μερικές κακές γλώσσες για να συνεννοούνται μεταξύ τους, κάνουν και την απαραίτητη προθέρμανση μήπως χρειαστεί να «πείσουν» κανέναν ανθέλληνα που δεν υποστηρίζει το θεάρεστο έργο της Κυβερνήσεως και του Πρωθυπουργού μας. Συγκροτείται έτσι σιγά σιγά το αγανακτισμένο σώμα του νέου αριστερού (ευτυχώς!) παρακράτους που θα μας προφυλάξει –κούφια η ώρα- από τον κομουν εθνικό κίνδυνο αν και όποτε αυτός προκύψει. Σε επόμενη φάση μαθαίνω ότι από τις καταγγελίες προδοτών στο facebook θα περάσουμε και στις δια ζώσης καταγγελίες, στα πειστικά «επιχειρήματα», στις κατ’ οίκον επισκέψεις, στις δημόσιες αυτοκριτικές μνημονιακών δοσιλόγων κ.λπ. Και ανυπομονώ, αχ νά ‘ξερες πόσο ανυπομονώ!

Έμπλεος χαράς, Αξιοπρέπειας και Εθνικής Υπερηφάνιας, σας χαιρετώ!

Ο φίλος σας Κ.Π.

Advertisements